27 Eylül 2009 Pazar

domates konservesi yaptım




bu gün domates konservelerimi dolaba yerleştirdim.nasıl yaptıgıma gelince ... çok basit. bursa domatesi tercih ediyorum çünkü daha etli diger domateslere göre ve daha kırmızı.ayrıca daha az sulanıyor. neyse kabuklarını soydum bir güzel sonra rondodan geçirdim. her sene elde dogrardm ama bu sefer işin kolayına kaçtım .bir iki taşım kaynadıktan sonra ocagı kapatmadan kaynar kaynar kavanozlara doldurup agzını sıkıca kapattım.tabi biraz tuz da ekledim. kapaklar yeni olmalı bu arada.hemen ters çevirip bir siniye yerleştirdim.bir gece bekledi.sabah da dolaplara yerleştirdim.buzdolabına koymaya gerek yok.yalnız kapaklar bombelenmişse bozulmuş demektir .eger kapaklar içe çökmüşse sorun yok .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder